Parnassia aan Zee ligt in het prachtige Nationale landschap de Kennemerduinen en is omsloten door lucht, strand, zee en duinen.

Het recreatiegebied rondom PaZ beschikt over een ruime parkeergelegenheid van het PWN en grenst direct aan het prachtige restaurant.

Dankzij de kilometerslange fietspaden is PaZ het ideale begin- en eindpunt voor fietsers. Pal naast het restaurant zijn rondwandelingen in de prachtige duinen uitgezet tussen de 4 en 11,5 kilometer.

In 1958 werd het eerste Parnassia-restaurant gebouwd en geopend. Na een zware storm in november 1978 kwam het oude Parnassia te balanceren op de rand van het duin en dreigde zelfs in zee te verdwijnen. Het oude restaurant Parnassia werd gesloopt en werd daarna 70 meter naar achteren herbouwd, nadat eerst weer twee enorme bunkers met dynamiet waren geslecht. Het nieuwe etablissement werd in 1980 geopend.

PaZ is tot op de dag van vandaag zeer betrokken met het dierenwelzijn en het milieu en streeft ernaar om hier op alle gebieden rekening mee te houden. Dit komt ook duidelijke terug in de menukaart. Er wordt zoveel mogelijk met biologische groenten, vlees, vis en drank gewerkt.

Parnassia is iedere dag vanaf 9.00 uur tot een uur na zonsondergang geopend. Benieuwd tot hoe laat dit vandaag is? Check dan de zon- en waterstanden

Welkom bij PaZ!